Skip to content

114 år i nykterhetens tjänst!

Visste du att Sveriges Blåbandsungdom har funnits i 114 år?👏

I mer än 100 år har Sveriges Blåbandsungdom organiserat och engagerat ungdomar att ta ställning för ett samhälle fritt från alkohol och droger.

Tillsammans har vi också arbetat aktivt för att påverka beslutsfattare och se till att vända den starka alkoholtrenden. Under åren har vi dessutom startat en egen folkhögskola, haft egen kolloverksamhet, köpt en egen fjällgård i Sälen och arrangerat hundratals läger, konferenser och utbildningar 🎉.

Vill du också engagera dig och bidra till att barn och ungdomar får en meningsfull fritid och en uppväxt fri från alkohol och andra droger?

Då kan du starta en egen aktivitetsgrupp, gå med i en styrelse eller starta en helt egen förening! Du kan också få stöd att genomföra en projektidé som du har eller kanske bara arrangera en stor nykter fest! (när restriktionerna tillåter) – ja, det finns så många sätt att engagera sig på🎉. Just nu söker också valberedningen efter nationellt förtroendevalda!

Om du finns i Stockholmsområdet skriv till Iman@blabandsungdom.se om du vill veta mer ✨ Annars, skriv till kansliet@sbu.nu!

/Iman Djelloul, Stockholms Läns Blåbandsungdom