Skip to content

Platsannons: Verksamhetschef

Om tjänsten

Ta chansen och sök ditt första chefsjobb! 

Som verksamhetschef för Sveriges Blåbandsungdom (SBU) sträcker sig arbetsuppgifterna från att möta tonåriga medlemmar och lära dem om föreningsarbete till att möta nationella beslutsfattare och diskutera politikutvecklingen. Du kommer vara ett stöd för styrelsen i deras arbete och du kommer möta lokalt engagerade. Ena dagen kommer bestå av att söka och rapportera bidrag, för att nästa dag spela in en podcast. 

Kort sagt, du kommer göra många olika saker och det kommer variera över tid. Det finns ett stort utrymme att inom förbundsstyrelsens beslut forma din arbetsvardag. De två fasta punkterna varje vecka är avstämning med förbundsordförande och personal.

Den formella versionen av nuvarande arbetsbeskrivning finns här!

Om dig som söker

Vi ser framför oss att du tycker att…

…föreningar är riktigt toppen och det vore kul att arbeta i en. 

…en nykter värld vore den bästa världen.

…det är kul att arbeta med mycket frihet under ansvar.

 

Vi vill att du har erfarenhet eller utbildning kring någon eller alla av dessa kompetenser:

  • Att söka pengar
  • Föreningsliv
  • Att skapa och leda verksamhet

Det är positivt om du också har erfarenhet eller utbildning inom följande kompetenser

  • Att ha personalansvar
  • Att ha budgetansvar
  • Kunskap om alkohol och narkotika
  • Att arbeta med kommunikation i sociala medier
  • IT och teknik rent allmänt

Om du inte redan är medlem förväntas du senast vid anställningens början bli medlem och avge ett nykterhetslöfte. 

Om SBU

Sveriges Blåbandsungdom är en barn- och ungdomsorganisation som vill uppmuntra ungdomar att ta ställning för nykterhet. Vår vision är ett tryggt samhälle fritt från alkohol och andra droger där alla människor har lika värde.

SBU består av ett 20-tal föreningar runt om i landet och ungefär 1400 medlemmar. Kansliet består av verksamhetschefen, en verksamhetsutvecklare på heltid samt en projektledare för rekrytering på deltid. Kansliet och förbundsstyrelsen arbetar i dagsläget nästan uteslutande på distans och vi använder Google Workspace för filer samt Discord för kommunikation.

Villkor

Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100 % med 6 månaders provanställning. Arbete på kvällar och helger kan förekomma. Resor inom landet förekommer.

Oreglerad arbetstid: Tjänsten har oreglerad arbetstid och kompenseras med extra semesterdagar.
Kollektivavtal: Bransch- och löneavtal Ideella och idéburna organisationer format mellan Arbetsgivaralliansen och Unionen. 

Tillträde: Enligt överenskommelse. 

Placeringsort: Enligt överenskommelse. Kansliet är beläget på Stora Essingen i Stockholm, men du kan utgå från annan ort. 

Sista ansökningsdag: 2022-05-30. Vi kommer att kalla till onlineintervjuer löpande under ansökningstiden, så tjänsten kan komma att tillsättas tidigare.

Kontakt: Verksamhetschef Tjarls Metzmaa, 070 401 59 17, tjarls.metzmaa@sbu.nu

För att ansöka

Skicka ett mail med kontaktuppgifter, CV och svar på “Vilka delar av våra önskade kompetenser uppfyller du och hur?” till tjarls.metzmaa@sbu.nu. Du behöver inte skicka med något allmänt personligt brev.