Skip to content

Nicklas redo för skolturné

Nicklas Scholander, förbundets nye skolrekryterare, ser framemot en turné bland skolor med ANT-bussen.
– Jag kommer att besöka högstadie- och gymnasieskolor och en av mina huvuduppgifter är att ge argument till att inte använda alkohol och andra droger, berättar han. Sedan ska jag värva medlemmar och bjuda in till ledarutbildning senare i höst.
Turnén startar vecka 38-39 på ett femtontal skolor i Skaraborg.
– Vi hoppas på en fortsättning sedan på andra ställen i landet, säger förbundssekreterare Niclas Lidström som är ansvarig för bokningen av skolor. Intresserade avdelningar och distrikt som önskar besök får gärna höra av sig.
Skolturnén är ett första steg i förbundets nya medlems- och ledarsatsning Katapulten, vilken ska slunga iväg organisationen i en riktning mot fler aktiva, mer engagemang och en större lokal verksamhet. Nya medlemmar välkomnas till Boomerangen, en helg med lägerkul och en introduktion av Sveriges Blåbandsungdom. Arrangemanget samordnas med ledarutbildningen och äger rum parallellt på samma ställe.
– Jag hoppas på många givande diskussioner med ungdomarna som leder fram till att de tillsammans vill skapa fler alkoholfria platser och aktiviteter, avslutar Nicklas Scholander.