Skip to content

Succé för turné

Intresset för nykterhet är stort i Tibro, på onsdagen värvade nykterhetsorganisationen Sveriges Blåbandsungdom över 50 nya medlemmar.

– De allra flesta i högstadieåldern dricker inte alkohol idag. Vi vill hjälpa dem att själva ta ställning innan grupptrycket blir för stort, säger Niclas Lidström, förbundssekreterare i Sveriges Blåbandsungdom.

Vi har dragit igång en satsning att besöka högstadie- och gymnasieskolor. Redan första dagarna visar det sig att intresset för nykterhet är rekordstort.

– Det bekräftas också från de drogvaneundersökningar som genomförs. De flesta i högstadieålder dricker inte alkohol. Kan vi motivera dem att fortsätta med en nykter livsstil bara för en kort period betyder det räddade människoöden, säger Niclas Lidström.

Och mottagandet hos skoleleverna är positivt.

– Det har varit extremt intensivt. Jag hinner inte prata med alla som är nyfikna på oss som nykterhetsorganisation. Vi erbjuder dem medlemskap och ett introduktionsläger och får helt enkelt följa upp dem senare, säger Nicklas Scholander, skolrekryterare i Sveriges Blåbandsungdom.

Besöken fortsätter ett antal veckor framöver och koncentreras i regionen Skaraborg/Västra Sverige.