Skip to content

Fett med utebränning på Brännbollsyran 2014

Förra årets succé i Brännbollsyran för Blåbanditerna ville inte upprepa sig. Gruppspelet förde tankarna till Umeås stadsbrand år 1888 på grund av alla utebrändningar.

Blåbanditerna blev alltså seedade på 17-plats i 2013 års upplaga av Brännbollsyran i Umeå. Den bästa placeringen någonsin för Sveriges Blåbandsungdom. Inför årets tävlingar kunde tre av lagets kärntrupp inte delta. Men laget var inte ledsna för det, flera nya spelare värvades och blev nya bekantskaper för övriga lagmedlemmar. Laget hade även fått nya snygga t-shirts med en stor Blåbandit på ryggen!

I gruppen fanns lagen Löpande vargen, Kröger & Co samt Hjärnsläpp. Mot både Löpande vargen och Kröger & Co fungerande utespelet okej, men innespelet behövde verkligen bli bättre. Det handlade egentligen bara om att börja hitta av den där orangea bollen som var så ovanligt liten. Laget Hjärnsläpp har tidigare år varit seedade och var även gruppens bästa lag. När Blåbanditerna och Hjärnsläpp möttes i sista matchen hade Blåbanditerna fått igång sitt spel, men fortfarande drabbade av utebränningar. Förlusterna i alla matcherna var tvåsiffriga.

Men trots det sportsliga resultatet var laget glada att få lära känna varandra. Dagen avslutades med gemensam skräpmats-lunch, där laget febrilt pratade om att träna inför nästa år och bara göra den där sista löpningen som behövdes…

Efter gruppspelet fortsatte (ö)kända laget Fantomen att spela på samma plan. Se bilder nedan från det, de är ett fantastiskt lag både sportsligt och för publiken!

Hjärnsläpp och Löpande Vargen gick vidare från gruppen. Blåbanditer gick vidare från Mariehemsängarna och siktar på 2015.

Stort tack till coach Johan som håller ihop laget.

[hb_gallery number=”100″ size=”col-3″]