Skip to content

Alkoholfri isbar en succé

  • Över 300 personer köpte en alkoholfri drink
  • Över 1500 personer provsmakade minst ett alkoholfritt alternativ

Detta när Sveriges Blåbandsungdom ställde upp en alkoholfri bar av is på Kulturnatta i Umeå. I baren gick det att köpa tre  alkoholfria drinkar; Melondrinken, Kebnekaise med tranbär och Almedalsdrinken med hallon. Drinkarna var väldigt populära och många passade på att provsmaka några alkoholfria alternativ medan de väntade på sin beställning. Två av drinkarna tog slut innan kvällen var över.

I baren fanns även möjlighet att prova flera olika alkoholfria alternativ av vin, öl och cider. Carlsberg, Modern Wines, Gåshaga Gourmet och Norrlandsbär gjorde detta möjligt. Stort tack till dem! Följande drycker fanns till provsmakning:

Moukipic Rosé

Ega

Blåbärsshot

Carlsberg Non Alcoholic Öl

Erdinger Weissbier Non Alcoholic

Staropramen 0,5 % Öl

Falcon Smakfull Alkoholfri Öl

Estrella Damm 0,0 % Öl

Xide Lemon Dragonfruit 0,0 %

BEO Apple & Green tea 0,1 %

BEO Blood orange & Hibiscus 0,1 %