Skip to content

Platsannons: Medlemsvärvare

Vi på Sveriges Blåbandsungdom (SBU) letar efter dig som söker extrajobb. Som medlemsvärvare blir du ansvarig för att inspirera fler unga att ta ställning för nykterhet. Vår vision är en nykter värld där alla människor är lika mycket värda. 

Pandemiåret 2020 slog hårt mot vår ordinarie verksamhet och hur vi vanligtvis möter unga. På flera håll i landet behöver vi därför göra insatser för att bli fler och återstarta verksamheten med att skapa ännu fler event och aktiviteter som leder till en nyktrare värld.

Arbetsuppgifter

Göra besök på skolor och fritidsgårdar för att rekrytera medlemmar i åldern 13-25 år. Under besöken kan du antingen ha ett bord uppställt och rekrytera förbipasserande eller ordna någon aktivitet eller föreläsning för att inspirera fler att gå med. 

Arbetet är tänkt att utföras i par, så du kommer att få en partner som du utför arbetet tillsammans med.

Arbetet kommer genomföras på flera platser i Sverige tillsammans och du kommer att ingå i rekryteringsteamet där ni kan få stöd av varandra och av en handledare som hjälper till med besöksbokning och liknande. 

Omfattning och ersättning

Arbetet är tänkt att genomföras ungefär 2 timmar i veckan under 8 veckor någon gång innan skolor och fritidsgårdar stänger för sommaren. Ersättning på 175 kr/h erbjuds. Utöver detta kommer du även få utbildning och stöd för att komma igång, även detta betalt. Till hösten kommer vi att genomföra liknande insatser och det finns möjlighet för fler värvningsuppdrag. 

Placering

Vi rekryterar totalt 7 personer fördelat på följande orter:

2 Umeå
2 Trollhättan
3 Göteborg

Vi letar efter dig som: 

 • tycker det är kul att prata med och för andra människor
 • är på väg ut eller är ny i arbetslivet 
 • har kunskap om föreningslivet
 • tycker att nykterhet är en viktig fråga
 • tycker om att arbeta utifrån uppställda mål

Om SBU och kontakt

Sveriges Blåbandsungdom är en nykterhetsorganisation. Därför är det viktigt att du som medlemsrekryterare också står bakom budskapet om ett tryggt samhälle där alla har möjlighet att få utvecklas, utforska och leva i ett samhälle fritt från alkohol och andra droger. 

Är du intresserad?

Skicka in en text eller video på varför du skulle passa som medlemsvärvare och dina kontaktuppgifter till kansliet@sbu.nu 

Vi skulle gärna vilja att du besvara följande:

 • Berätta vem du är
 • Varför skulle du passa som medlemsvärvare?
 • Vad är din erfarenhet av ideella föreningslivet?
 • Vad känns kul med uppdraget?
 • Hur gör du för att skapa kontakt med nya människor?
 • Har du någon kompis som du tror skulle passa som din partner?
 • Hur fungerar planen ca 2 timmar per vecka för dig?