Skip to content

Nyhetsbrev april – maj

Hej, här kommer vårens nyhetsbrev från Sveriges Blåbandsungdom! 

Samtidigt som solen börjar titta fram mer och mer och dagarna blir allt längre, jobbar vi på för fullt i vår härliga gemenskap och verksamhet. 

I det här nyhetsbrevet kommer vi att berätta om några kommande event, tipsa om en debatt som vi tycker är relevant och intressant för våra medlemmar samt informera om vårt sökande efter en ny verksamhetskoordinator till kansliet. 

 

Påsklovet 

Vi vill börja med att lägga upp lite bilder från några olika påsklovs-aktiviteter som våra föreningar anordnade: 

 

Fler bilder finns också på vår Instagram! 

 

Kommande event 

Tillsammans med vår förening Out of Africa anordnar vi ett event i Malmö den 14e april. “Get to know your hair” är ett hår-event för den som vill lära sig mer om skötsel och hantering av lockigt afrikanskt hår. Eventet är helt gratis och vi erbjuder både föreläsning och flätningskurs. Varmt välkomna att delta! 

Den 3e maj anordnar SBU också ett häng på fritidsgård i Hallonbergen, för våra medlemmar som befinner sig i Stockholm. Vi kommer att umgås genom sociala aktiviteter och diskutera viktiga frågor om alkohol och droger i förebyggande syfte. Kom gärna dit och häng med oss, vi finns på plats från klockan 18. 

 

Tips på debatt 

Vi vill gärna tipsa våra medlemmar om en debatt som togs upp på TV4 för cirka en vecka sedan: ”Vill se en minskad knarkskam” – Bör vi legalisera cannabis i Sverige? (tv4play.se) 

Titta gärna på denna och fundera lite över hur just du ställer dig till detta. 

 

Vi söker ny verksamhetskoordinator – är du den vi letar efter? 

Sveriges Blåbandsungdom söker nu en engagerad och målinriktad Verksamhetskoordinator som vill vara med och utveckla och stärka våra föreningar runt om i landet. I rollen har du frihet under ansvar att forma och driva organisationen framåt tillsammans med vårt dedikerade team. Tjänsten är en 50% anställning fram till den 31 december med möjlighet till förlängning. Anställningen omfattas av kollektivavtal och vi tillämpar målstyrd arbetstid.  

Känner du någon som du tror skulle kunna passa bra för denna tjänst? Kanske till och med du själv är intresserad? Vi ser gärna att den arbetssökande är i åldern 18 – 35 år och bosatt på landsbygden eller i en mindre ort/stad. Boende i Stockholm, Malmö eller Göteborg är tyvärr inte relevanta för denna tjänst. 

Länk till hela annonsen finns här:

Verksamhetskoordinator på Sveriges Blåbandsungdom

Hör gärna av dig till oss om du är intresserad eller vet någon annan som är! 

 

Det var allt för denna gång!  

Tusen tack för att du tog dig tid att läsa vårt nyhetsbrev. Du kan hålla dig uppdaterad om vad som händer hos oss genom kommande nyhetsbrev och via vår hemsida: https://sverigesblabandsungdom.se/. 

Vi finns också på sociala medier: @sverigesblabandsungdom på Facebook och Instagram.