Skip to content

Nathalie Carlryd ny verksamhetschef

Sveriges Blåbandsungdom fortsätter sin offensiva satsning. På måndag börjar Nathalie Carlryd som verksamhetschef. – Jag är riktigt peppad på att bygga upp en organisation från grunden, säger Nathalie.

Hösten 2016 startade Sveriges Blåbandsungdom utvecklingsprojektet “Katapulten” som ska kasta in organisationen i framtiden.

– Vi är en organisation som påverkat samhället i 110 år och behöver fortsätta vara relevanta. Det ställs helt andra kvalitetskrav på verksamhet samtidigt som efterfrågan på nyktra mötesplatser bara ökar, säger Fredrik Berggren, förbundsordförande.

En del i utvecklingsprojektet var att skapa en tjänstemannaorganisation där rollerna mellan förtroendevalda och tjänstemän förtydligas.

– Med Nathalie som verksamhetschef får vi bästa tänkbara start. Hon kommer från nykterhetsrörelsen, vet vad det innebär att vara högsta tjänsteman i civilsamhället och tar med sig ett brett kontaktnät. Det kommer vara avgörande för Sveriges Blåbandsungdoms framtid, säger Fredrik.

Nathalie Carlryd kommer direkt från jobbet som generalsekreterare i Ungdomens Nykterhetsförbund (UNF).

– Jag drivs av utmaningar och ser det lite som ett projekt att etablera Sveriges Blåbandsungdom som en stabil, relevant och aktuell organisation. Vi ska bli bäst på det vi gör! avslutar Nathalie Carlryd.

Hon börjar 20 mars och utgår från Blå Bandets huvudkontor på Princess Hall i Stockholm.