Skip to content

roundabout söker workshopledare i Stockholm

Om roundabout

roundabout är en dansverksamhet som Sveriges Blåbandsungdom driver tillsammans med studieförbundet NBV. Metoden syftar till att öka unga tjejers självkänsla och självförtroende genom dans och samtal. roundabout riktar sig till personer 12-20 år som definierar sig som tjejer.

Om uppdraget

Ditt uppdrag är att, tillsammans med roundabouts verksamhetsutvecklare, planera och genomföra ledarutbildningar och workshops för unga tjejer. roundabout har egna, enkla koreografier så att alla ska kunna vara med. Vi dansar alltid till musik av kvinnliga artister och det är viktigt att alla deltagare har roligt och känner sig trygga i vår verksamhet. Din roll är att lära ut dessa koreografier.

Ledarutbildningarna ligger vanligtvis på en helg och pågår en dag, med 7-15 deltagare. Ledarna ska efter utbildningen själva leda dansgrupper.

Utöver ledarutbildningarna ska du och verksamhetsutvecklaren hålla workshops på skolor och fritidsgårdar. Ni ska tillsammans planera och genomföra enklare workshops för målgruppen, där tjejerna får prova på att dansa streetdance.

Egenskaper

Vi söker dig som har utbildning och/eller erfarenhet av att lära ut streetdance. Du ska vara peppig, pedagogisk och kunna motivera andra. Eftersom roundabout riktar sig enbart till tjejer ska du definiera dig som tjej.

Villkor

Timanställning på eftermiddagar/kväll (ca 2-3 tim/tillfälle) och helger (halvdag),
4–5 tillfällen per månad. Schemat läggs i samråd med verksamhetsutvecklaren.
Arbetsområde Stockholms län
Start – omgående.

Tidsperiod: juni – december 2018 med möjlighet till förlängning.
Lön: 175kr timmen