Skip to content

roundabout i Umeå söker workshopledare (TJÄNSTEN TILLSATT)

Om roundabout

roundabout är en streetdansverksamhet som Sveriges Blåbandsungdom driver tillsammans med studieförbundet NBV. Metoden syftar till att öka unga tjejers självkänsla och självförtroende samt förebygga psykisk ohälsa genom bl a dans och samtal. roundabout riktar sig till personer som definierar sig som tjejer främst i åldern 12-20 år.

Om uppdraget

Du ska, tillsammans med roundabouts verksamhetsutvecklare Nicole Steegmans, planera och genomföra ledarutbildningar och workshops för unga tjejer. roundabout har egna, enkla koreografier så att alla ska kunna vara med. Vi dansar alltid till musik av kvinnliga artister och det är viktigt att alla deltagare har roligt och känner sig trygga i vår verksamhet. Din roll att  lära ut dessa koreografier.

Ledarutbildningarna ligger vanligtvis på en helg och pågår en dag, med 7-15 deltagare. Ledarna ska efter utbildningen själva leda dansgrupper.

Utöver ledarutbildningarna ska du och verksamhetsutvecklaren hålla workshops på t ex skolor eller fritidsgårdar. Ni ska tillsammans planera och genomföra enklare workshops för målgruppen, där tjejerna får prova på att dansa streetdance och får information om roundabout.

Egenskaper

Vi söker dig som har utbildning och/eller erfarenhet att lära ut streetdans. Du ska vara peppig, pedagogisk och kunna motivera andra. Eftersom roundabout riktar sig enbart till tjejer ska du definiera dig som tjej.

Villkor

Timanställning på eftermiddagar/kväll (ca 3 tim/tillfälle) och helger (heldag),
1–3 tillfällen per månad. Schemat läggs i samråd med verksamhetsutvecklaren. Anställningen sker genom NBV Norr.
Arbetsområde, Umeå med omnejd
Start – omgående.

Tidsperiod: februari – maj 2018 med möjlighet till förlängning.
Lön: 175kr timmen

Frågor

[staff columns=”4″ departments=”nicole”]

Ansökan

Skicka din ansökan till nicole.steegmans@nbv.se