Skip to content

Comeback som förbundsordförande

Umeåboende Fredrik Berggren valdes under midsommardagen till förbundsordförande i nykterhetsorganisationen Sveriges Blåbandsungdom. Ett förtroendeuppdrag som Berggren haft sedan tidigare. – Att få leda en ungdomsorganisation är något fint, en ära. Vi ska fortsätta kampen för fler nyktra mötesplatser för barn och unga, sa Fredrik Berggren efter förbundsårsmötet i Sälen.

Sveriges Blåbandsungdom, en nykterhetsorganisation för barn och unga, har under senaste åren brottats med tidiga avhopp inom förbundsstyrelsen och dålig återväxt bland ledare och styrelseledamöter.

–       Vi har haft tuffa år, men det kommer bli ännu tuffare att utveckla organisationen. Det krävs engagemang, energi och vilja från alla oss, sa Fredrik Berggren.

Fredrik Berggren har erfarenhet från uppdraget sedan tidigare. Åren 2006-2010 var Berggren ordförande. Under de åren flerdubblades medlemsantalet och ekonomin stabiliserades.

–       Unga dricker allt mindre alkohol. Man har aldrig haft så mycket fritid som idag. Staten stöttar ungdomsverksamhet ekonomiskt. Vi har alla förutsättningar att bygga tillbaka den organisation som faktiskt gör skillnad för människors liv, avslutade Fredrik Berggren när han tackade för förtroendet.

Sveriges Blåbandsungdom håller sitt förbundsårsmöte under midsommarhelgen i sin egen fjällanläggning i Sälen.

Fredrik Berggren är 29 år och boende i Röbäck, Umeå. Han har fru och två barn och arbetar som marknadskoordinator på företaget Rototilt Group AB i Vindeln. I dagsläget är han föräldraledig med sina barn. Uppdraget som förbundsordförande är ideellt men kommer innebära någon slags deltidsarvodering.