Skip to content

Nyhetsbrev

Hej! 

Här kommer höstens nyhetsbrev från Sveriges Blåbandsungdom!  

I detta brev berättar vi lite om höstlovsaktiviteterna, planerar inför kommande aktiviteter under jullovet, rapporterar från årsmötet som hölls den 11e november och presenterar vår nya styrelse. Vi tipsar också om lite spännande läsning som vi har tagit fram i samarbete med NBV.
 

Höstlovet fullt av aktiviteter! 

Under höstlovet anordnade vi aktiviteter i Malmö, Stockholm och Göteborg. Vi höll bland annat ett dagsläger, gick på bio och på Gröna Lund, bowlade samt besökte Jumpyard. Samtliga aktiviteter var populära och det dök upp många glada medlemmar. Det är alltid lika roligt att se er vara med på våra aktiviteter och bidra till en härlig stämning! 

Och fler roligheter ska det bli! Nu den 3e december, om bara lite drygt en vecka, kommer vi att anordna ett disco för barn i Malmö. Håll utkik på hemsidan för anmälan!
 

Spännande jullovsaktiviteter på gång 

Planeringen inför jullovets aktiviteter är också i full gång nu. Ni som är intresserade – håll utkik på hemsidan under evenemangssektionen! Där kommer det inom kort upp mer information och möjlighet till anmälan.
 

Dina idéer gör skillnad! 

Har du några idéer eller förslag på aktiviteter som DU skulle vilja att vi anordnade? Kanske har du koll på något roligt som du och dina kompisar brukar göra, eller något intresse som du skulle vilja dela med andra SBU-kompisar? Hör i så fall gärna av dig till oss! Skicka din idé eller ditt förslag till kansliet@sbu.nu.
 

Ny styrelse efter årsmötet 

Den 11 november hade SBU årsmöte. Under mötet gick vi igenom föregående år och lade upp planer för kommande 2024. Vi valde också in tre nya medlemmar till styrelsen! Årets nya styrelse består därmed av Ludvig, Naya, Alicia, Christoffer, Mariam och Caroline. De ser alla framemot ett nytt och givande år i ledningen för SBU och hoppas kunna göra ett bra jobb som representanter både för organisationen och alla er medlemmar. Varmt välkomna säger vi! 

I kommande nyhetsbrev kommer ni förhoppningsvis att få lära känna de nya styrelsemedlemmarna lite bättre genom personliga intervjuer.
 

Viktig läsning: Narkotikasnack 

I samarbete med NVB har SBU tagit fram det nya materialet ”Narkotikasnack”. Syftet med materialet är att ungdomar ska få chans att prata om de narkotikafrågor som de kanske möter i sin vardag, i skolan, bland kompisar eller i sociala medier. Genom detta material kan ni lära er mer och diskutera vad ni tycker i olika frågor. Förhoppningen är att materialet ska hjälpa er att bli mer trygga i era argument – och kanske leda till att fler vågar och vill prata narkotikapolitik. Ta gärna del av det via länken här: https://www.nbv.se/for-cirkelledare/narkotikasnack/. 

 

Det var allt för denna gång!  

Tusen tack för att du tog dig tid att läsa vårt nyhetsbrev. Du kan hålla dig uppdaterad om vad som händer hos oss genom kommande nyhetsbrev och via vår hemsida: https://sverigesblabandsungdom.se/. 

Vi finns också på sociala medier: @sverigesblabandsungdom på Facebook och Instagram.