Skip to content

Välkommen på e-sportläger sommaren 2021! På Örtagården, ungefär 1 mil utanför Uddevalla, kommer vi e-sporta och ha kul tillsammans.

Deltagaren måste vara skriven i Göteborgs kommun för att ha förtur till platserna på lägren. Vi hör av oss så fort vi kan och berättar om deltagaren har fått en plats.

Läger 1: 28 juni – 1 juli
Läger 2: 1 juli – 4 juli

Kolla gärna på filmen från ett av våra läger 2020 för att se hur ett läger går till!

Idag är e-sport och digitalt spelande en av de mest populära fritidsaktiviteterna bland ungdomar. Dock är klimatet på nätet hårt, och e-sport är många gånger förknippat med stillasittande. Det vill vi ändra på! Utöver e-sport brukar vi ha workshops och fysiska aktiviteter för att lägga mer fokus på hälsa. Vi tycker att det är viktigt att jobba mot fördomar och för ett bättre klimat på nätet.

Utbildade ledare coachar i e-sport och tillsammans med ungdomarna, som är mellan 12 till 16 år, diskuterar vi hälsa och nätkultur, samt frågor kring hur vi kan skapa en e-sport för alla. Under lägren brukar det vara fokus på ett eller ett fåtal spel, tidigare har vi haft League of Legends, Overwatch och Fortnite. På kvällarna brukar vi låta deltagarna spela fritt, alltså vilket spel man vill och med vem man vill. Det brukar också finnas möjlighet att hitta på andra aktiviteter som brädspel, rollspel eller utomhus-aktiviteter.

Alla kan delta, oberoende av funktionsnedsättning. Datorer och all annan utrustning finns på plats, så du behöver inte ha med dig något eget.

Vi fokuserar på e-sportspel. Vilket spel du spelar spelar ingen roll, men du kommer få välja League of Legends, Overwatch eller Fortnite att bli coachad i. Du kan vara allt från nybörjare till proffs!

Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer om coronaviruset och lägren kan bli inställda med kort varsel om restriktionerna ändras. Det är dock mycket viktigt att du pratar med ditt barn om att följa ledarnas instruktioner för att lägren ska vara säkra för alla, både deltagare och ledare!

Anmälan

Här anmäler du deltagaren. Men först, kolla att samtliga krav är uppfyllda:

  • Deltagaren är 12-16 år
  • Deltagaren är skriven i Göteborgs kommun. Deltagare ej skrivna i kommunen hamnar på vår reservlista.
  • Deltagaren är medlem i Göteborg E-sport och Sveriges Blåbandsungdom. Klicka på respektive namn för att bli medlem. Medlemskap är gratis.

Anmäl dig genom att trycka på här!