Skip to content

Ideell medlemsvärvare

Vi på Sveriges Blåbandsungdom (SBU) söker dig som vill hitta fler nykterister som söker en gemenskap. Som medlemsvärvare blir du ansvarig för att inspirera fler unga att ta ställning för nykterhet. Vår vision är en nykter värld där alla människor är lika mycket värda.

Pandemiåret 2020 slog hårt mot vår ordinarie verksamhet och hur vi vanligtvis möter unga. På flera håll i landet behöver vi därför göra insatser för att bli fler och återstarta verksamheten med att skapa ännu fler event och aktiviteter som leder till en nyktrare värld.

uppgifter

Göra besök på skolor och fritidsgårdar för att rekrytera medlemmar i åldern 13-25 år. Under besöken kan du antingen ha ett bord uppställt och rekrytera förbipasserande eller ordna någon aktivitet eller föreläsning för att inspirera fler att gå med.

Arbetet är tänkt att utföras i par, så du kommer att få en partner som du utför arbetet tillsammans med.

Arbetet kommer genomföras på flera platser i Sverige tillsammans och du kommer att ingå i rekryteringsteamet där ni kan få stöd av varandra och av en handledare som hjälper till med besöksbokning och liknande.

omfattning och ersättning

Arbetet kan genomföras när det passar dig och de skolor/fritidsgårdar du ska besöka. Du kommer få utbildning och stöd för att komma igång. Kansliet finns också redo att hjälpa med allt som behövs längs vägen!

placering

Det går bra att köra vart som helst i landet! Om det är en ort utan förening hjälps vi åt att starta upp en!

vi letar efter dig som:

 • tycker det är kul att prata med och för andra människor
 • är på väg ut eller är ny i arbetslivet
 • har kunskap om föreningslivet
 • tycker att nykterhet är en viktig fråga
 • tycker om att arbeta utifrån uppställda mål

om sbu och kontakt

Sveriges Blåbandsungdom är en nykterhetsorganisation. Därför är det viktigt att du som medlemsrekryterare också står bakom budskapet om ett tryggt samhälle där alla har möjlighet att få utvecklas, utforska och leva i ett samhälle fritt från alkohol och andra droger.

Är du intresserad?

Skicka in en text eller video på varför du skulle passa som medlemsvärvare och dina kontaktuppgifter till kansliet@sbu.nu

Vi skulle gärna vilja att du besvara följande:

 • Berätta vem du är
 • Varför skulle du passa som medlemsvärvare?
 • Vad är din erfarenhet av ideella föreningslivet?
 • Vad känns kul med uppdraget?
 • Hur gör du för att skapa kontakt med nya människor?
 • Har du någon kompis som du tror skulle passa som din partner?

Liknande inlägg