Musikhjälpen kommer till Uppsala

8-14 december är det dags för årets upplaga av Musikhjälpen, denna gång direktsänt från Stora torget i Uppsala. Musikhjälpen är en årligen återkommande kampanj där Radiohjälpen och Sveriges Radio går ihop för att samla in pengar till förmån för viktiga frågor. I år går pengarna till kampen för att stoppa spridningen av HIV, en sjukdom som drabbar många och där många även dör på grund av att de inte har tillgång till rätt behandling.

I år är det Kodjo Akolor, Linnea Henriksson och Petter Askergren som under veckan direktsänder 144 timmar radio. Under veckan blir det besök av såväl kändisar som representanter från olika initiativ och redan nu finns över 300 initiativ registrerade på musikhjälpens hemsida. Börje Åkerby SBU arrangerar under veckan ett fotomaraton, en tävling som pågår i fem dagar med fem olika kategorier. 08.00 måndag till fredag presenteras en ny kategori och deltagarna har då 24 timmar på sig att fotografera och skicka in sitt bidrag.

Alla tävlingsbidrag skickas in till mhfotomaraton@gmail.com och sen läggs bidragen upp på mhfotomaraton.wordpress.com. Deltagande kostar 50 kr som går till Musikhjälpens insamling och anmälan görs genom att skicka ett mail till mhfotomaraton@gmail.com. Anmälan är öppen fram till 12 december, sista tävlingsdagen, men ju tidigare man anmäler sig desto fler kategorier hinner man vara med och tävla i. All info finns på mhfotomaraton.wordpress.com.

Tävlingen finns också på facebook, hjälp gärna till med att sprida till alla du känner!

Det finns 4 kommentarer

 • annika
  7 år ago · Svara

  Vilken vecka är det och när är sista anmälningsdag till fotomaran?

  • Alice Karlsson
   7 år ago · Svara

   Hoppsan! Jag skrev till det nu, det är vecka 50 och sista anmälningsdag är 12 december men då hinner man bara vara den sista tävlingskategorin.

 • Christoffer Vikström
  7 år ago · Svara

  Ett jättebra arrangemang. Kan man länka från denna sida till Facebook och direkt till bloggen?

  • Alice Karlsson
   7 år ago · Svara

   Det är redan länkat?

Skriv en kommentar

Oroa dig inte. Vi använder aldrig din e-post för att skicka spam.