Samtalet i Almedalen – hur blir vi relevanta för unga med psykisk ohälsa?

Att den psykiska ohälsan ökar bland barn och unga i Sverige, är ett ämne som får allt större utrymme. Trots detta visar siffror och statistik att trenden fortsätter i negativ riktning. Genom samtal, inte debatt, vill vi resonera kring åtgärder och förslag som behöver lyftas för att förbättra ungas hälsa. Detta gör vi genom samtal med unga från Tilia och Fryshuset.

Medverkande:
Julia Lopez och Isak Sandell, Tilia
Hiba Samir, Fryshuset

Samtalsledare:
Annso Blixt, grundare Tilia

 

Efter seminariet, vad händer då?
För den som vill prata vidare finns möjlighet att göra detta direkt efter seminariet. Vi samlas kl 12:00 utanför Soberians tält och vandrar tillsammans till Kruttornet som ligger vid gräsplätten utanför Almedalens Hotell på Strandvägen. Den som vill går och handlar sin lunch i närområdet och sedan picknickar vi tillsammans!

Sveriges Blåbandsungdom uppmärksammar nu frågan om ungas psykiska hälsa och den viktiga roll som föreningslivet kan spela för unga människor. Från och med 2017 inleds, tillsammans med studieförbundet NBV, ett arbete med att sprida verksamhetsmetoden roundabout som riktar sig till unga tjejer för att värna om psykisk hälsa och ökat välbefinnande. Mer om metoden kan du läsa här: http://sverigesblabandsungdom.se/roundabout/

Om Tilia
Tilia är en ideell organisation som arbetar förebyggande, stödjande och opinionsbildande för ungas psykiska hälsa. I det stödjande arbetet finns de tillgängliga 365 dagar om året och det går att söka stöd oavsett var i landet en bor.

Om Fryshuset
Fryshuset gör det möjligt för unga att genom sina passioner förändra världen! De skapar gemenskaper där unga syns, hörs och räknas. På denna grund bedriver de ett 50-tal olika verksamheter inom områdena; ungdomskultur, föredöme och framtidstro, skolor samt arbete och entreprenörskap.

Varmt välkomna!

Information

 • När?
  04 jul
  11:00 - 11:45
 • Var?
  Soberian, Visby
 • Google kalender
  0
 • iCal kalender