RM i Schack

Nu har det blivit dags för nästa riksmästerskap i Idrottsrådets regi! Denna gång ska vi kora vem som är bäst på schack inom Sveriges Blåbandsungdom. Alla är välkomna att delta, såväl proffs som nybörjare.

Turneringen kommer att genomföras via mobilappen Chess Time – Multiplayer Chess, som kan laddas ner grattis. Appen fungerar som så att man spelar mot varandra online och kan ange hur lång tid man har på sig att genomföra sitt nästa drag.

Upplägget för turneringen är att alla möter alla två gånger, en gång som vit och en gång som  svart. För vinst i en match får man två poäng, remi ger en poäng och förlust ger noll poäng. Den som i slutändan har fått flest poäng är vinnaren.

Regler:

-Matcherna spelas med tre dygn som längsta tid per drag.

-Det är inte tillåtet att använda sig av hjälpmedel (exempelvis vänner eller hemsidor för att beräkna bästa drag) för att komma fram till sitt nästa drag.

Anmälan sker genom att maila ditt användarnamn i appen till erik.holmstedt[at]sbu.nu senast den 4 mars. Så fort anmälan har stängt ges ytterligare instruktioner och turneringen sätter igång.

Vinnaren kommer självklart att belönas med pris vid ett väl valt tillfälle.

Information

  • När?
    05 mar - 19 mar
    Hela dagen
  • Google kalender
    0
  • iCal kalender