Familjeläger

Välkommen på Familjeläger med Sveriges Blåbandsungdom på Kyrkans lägergård i Tavelsjö!

I sommar ser Familjelägret lite annorlunda ut. Folkhälsomyndigheten uppmuntrar till barn- och ungdomsverksamhet och vi tycker det ska bli kul att kunna genomföra lägret. Vi följer riktlinjerna, men har också anpassat lägret för att begränsa smittspridning.

 • – Familjelägret blir ett så kallat dagläger. Det innebär att man övernattar hemma, men det finns också möjlighet att sova över på lägergården i tält eller husvagn.
 • – Vi kommer inte ha någon matservering. Vi kommer se till att det finns grilleld, och möjlighet att värma mat i micro och diska i huvudbyggnaden.
 • – All verksamhet sker utomhus (så tänk på att ta med kläder efter väder).
 • Föranmälan gäller för att vi ska garantera att vi håller oss under gränsen på 50 personer.
 • – Lägret blir i år helt kostnadsfritt
Vad blir då kvar undrar ni? Antingen kommer man och bara njuter av lägergården och spontanaktiviteter, eller så är man med på de planerade aktiviteterna som kommer att hållas för- och eftermiddag varje dag.
Program planerade aktiviteter (preliminärt)
Måndag
10.00 Brännboll
13.30 Såpafotboll
Tisdag
10.00 Glittrigt pyssel
13.30 Quidditch
Onsdag
10.00 Stafetter/Kejsaren befaller
13.30 Skattjakt
16.00 Avslutning (finns möjlighet för de som vill att stanna fram till 20.00)
Spontanaktiviteter
Det kommer precis som tidigare år utöver de planerade aktiviteterna att finnas möjlighet till bad, studsmatta, vattenskidor, fotboll, volleyboll, stand-up-board, kubb, låna cirkusutrustning, ninja line, m.m. och så klart tid att bara umgås med andra familjer.
Lägergården
Vi har endast hyrt huvudbyggnaden på Tavelsjö Lägergård och ej logementet. I huvudbyggnaden finns möjlighet att gå på toaletten samt att tillfälligt låna köket för att värma mat i mikrovågsugn eller diska. Vill man ha lite tak över huvudet finns det en stor altan. Samlingsrummet och matsalen kommer att hållas stängda.
Mat
I år serveras ingen mat i matsalen.
Varje familj får istället ta med egen matsäck, tallrikar, bestick osv. Det kommer att finnas ved vid grillplatserna för dem som vill grilla, det går även bra att ta med eget triangiakök eller liknande. För de familjer som ha små barn och behov av mikrovågsugn så löser vi det i huvudbyggnaden. Sover du över i tält och behöver förvara mat i kylen över natten och frysa dina kylklampar går även det bra. Dagtid får du ha med egen kylväska för att minimera springet i köket.
Övernattning
Det finns möjlighet för de som vill att övernatta på lägergården i husvagn eller tält. Vill man inte campa går det även bra att åka hem över natten och komma tillbaka på förmiddagen. De planerade aktiviteterna är kl 10.00 och 13.30. Där emellan finns det gott om möjligheter till spontanaktiviteter utifrån vad deltagarna vill hitta på.
Hitta till lägerplatsen
Vi håller till på Kyrkans Lägergård i Tavelsjö. Adressen är Svedjan 29, Tavelsjö.
Anmälan!
När du anmält dig får du en bekräftelse på att din anmälan gått igenom när vi kontrollerat att vi inte överstiger maxantalet på 50 personer. Invänta bekräftelsen innan anmälan är klar. Tänk på att det är viktigt att du stannar hemma om du känner några symtom och att du ser till att tvätta händerna och nysa i armvecket.

Familjeläger är ett läger för familjer. Föräldrar ansvarar för sina barn både under och mellan aktiviteterna och vi hjälps åt för att alla ska ha det så bra som möjligt.

Vi ser fram emot ett roligt läger i år igen! Hoppas vi ses!

 

Anmälan

Bokningen är stängd för denna aktivitet.

Information

 • När?
  20 jul - 22 jul
  09:00 - 16:00
 • Var?
  Kyrkans Lägergård, Tavelsjö
 • Google kalender
  0
 • iCal kalender