Alkoholinformatörsutbildning

Helgen 10-12 maj har du som vill hjälp till att sprida den aktuella kunskapen om alkohol och narkotika en toppenchans! Bli alkoholinformatör och ingå i ett nätverk av personer som är redo med en verktygslåda för att åka ut till en skola, en fritidsgård eller kanske en förening. Vid varje uppdrag utgår ett arvode. Du styr själv hur mycket föreläsande du kan göra, men det är viktigt att du som går utbildningen vill och har möjlighet att föreläsa åtminstone någon gång i månaden.

Rent praktiskt kommer helgen innehålla utbildning inom retorik, hur du gör för att bli bokad som föreläsare, sakkunskap inom alkohol och narkotika samt annat som blir relevant. Utbildningen sker tillsammans med UNF – Ungdomens NykterhetsFörbund och kommer ske i samband med deras distriktsstyrelsesamling på Tollare Folkhögskola.

Målsättningen är att utbildningen kommer ha 5 deltagare från varje organisation, alltså 10 personer totalt. Detta innebär att vi kommer att göra ett urval och det är inte säkert att du kommer att få åka bara för att du har anmält dig. Varje person som anmäler sig kommer att kontaktas under urvalsprocessen. Du behöver inte ha några som helst förkunskaper, utan det som är det viktiga är att det finns en vilja att lära ut till andra om alkohol och narkotika. Det är den viljan som kommer bedömas.

Anmälan sker här: https://ebas.unf.se/registrations/add/192

 

Information

 • När?
  10 maj - 12 maj
  Hela dagen
 • Var?
  Tollare Folkhögskola, Saltsjö-boo
 • Google kalender
  0
 • iCal kalender
Karta Otillgänglig