Flätade hjärtan

Det är lätt att komma igång, det man behöver är papper och sax. Ska man göra flera hjärtan kan det vara en idé att göra en mall i ett lite hårdare papper innan man börjar. När man lärt sig hur det fungerar att göra ett enkelt hjärta med tre delar på varje kan man försöka sig på hjärta med mindre rutor dvs. fler delar att fläta. Det finns också mönster för att fläta in olika figurer eller mönster i hjärtat.

Lättast är att använda ett ganska tunt, glatt men rätt starkt papper. Men har man fått kläm på det hela går det bra med vilket papper som helst. Kring jul brukar det finnas att köpa speciellt glansigt papper i färgglada nyanser som är perfekt till hjärtan.

Börja med att klippa ut två delar i olika färg (hur de ser ut beror på vilket mönster du valt). Börja sedan fläta från hjärtats “top”, dvs där hjärtat går i hop överst i hjärtformen. Fläta sedan in en flik i taget tills alla flikar är inflätade. Var annan flätning ska träs genom och var annan träs över.
När hjärtat är klart och alla delar är flätade klipper du till ett hänge av den bit papper och limmar fast på insidan av hjärtat överkant. Man kan också använda en bit av något fint band som hänge om man vill.

Flätade hjärtan

Tips information

Relaterade verksamhetstips